Nutellová buchta z mikrovlnky

11. července 2013 v 15:00 | crazyWolf |  Krea(k)tivity
aneb Snadný a skvělý desert za 10 minut.


Dny na koleji, kde si člověk musí vařit sám, nejsou vždy snadné. Za nějakou dobu vám začnou chybět maličkosti, který jste doma brali za samozřejmost, nebo jste je jen nepovažovali za neobvyklou věc, ale za naprosto normální. Třeba upečená, ještě teplá buchta od maminky ke kafíčku. Vždycky jsem si na kolej vozil pár kousků buchty, co mamča upekla o víkendu, ale málo kdy zcela přežili tu náročnou a dlouhou cestu do Prahy. Tak jsem na to musel jít jinak - udělat si buchtu sám na koleji. Ale jak, když není trouba? Ano, jak název článku napovídá, zapátral jsem na internetu po buchtě z mikrovlnné trouby. A ejhle, našel jsem.

Tedy již k samotnému receptu:

Potřebné ingredience:
1 ks
vejce
2 lžícemléka
2 lžíceoleje
1 vrchovatá lž.nutelly
3 lžícepolohrubé mouky
1 - 2 lžícekakaa do pečení
3 lžícemoučkového cukru
Asi ¼ sáčkukypřícího prášku do pečiva

Postup přípravy:
  • Do většího hrníčku, nebo formy dejte vejce, mléko, olej, nutellu a vše spolu promíchejte.
  • Poté nasypte zbylé ingredience (prášek do pečiva by se měl nejdříve promíchat v mouce, aby se snáze dostal do celého objemu těsta) a důkladně promíchejte.
  • Nyní už jen stačí těsto v hrníčku dát na 3 - 3,5 minuty do mikrovlnné trouby a máte hotovo :)


Když se vám podaří buchtu vyklopit na talířek (stačí formu vymastit máslem a vysypat polohrubou moukou), můžete ozdobit a dát se do jídla. Anebo ji prostě snězte rovnou z formy. Ale POZOR! Jezte rychle, protože tato buchta velmi rychle ztvrdne, chce to okamžitě sníst. Pokud nemáte nutellu, lze ji nahradit asi lžičkou másla a dvěma lžícemi kakaa. Ta s tou nutellou je však mnohem chutnější.

Takže dobrou chuť a ať se vám buchta povede ;)



 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Aailyyn Aailyyn | Web | 20. srpna 2013 v 8:58 | Reagovat

Tohle jeden čas kolovalo netem jako velká hitovka. :-) Je to v podstatě klasický těsto na bábovku, v tom základním bývá kakao (ovšem ne Granko). Muselo by se to bez Nutelly prostě upravit, víc oleje a víc cukru, aby to bylo sladší a vláčnější a ještě nejspíš i pocukrovat navrch. Klasická bábovka je lepší s nějakou polevou, tohle, aby to nebylo tak tvrdé a suché, by šlo variovat co nejjednodušejí třeba šlehačkou. Anebo dát dovnitř kousek banánu

2 Puff Puff | E-mail | Web | 15. září 2013 v 19:24 | Reagovat

Dneska jsem jí udělala sestřičce k večeři :) Mmmm, chutnalo :)

3 Will-R Will-R | Web | 1. září 2015 v 12:50 | Reagovat

Ja som ju raz robila, alebo niečo podobné, no bola som rada, že nevybuchla mikrovlnka :D Zoškrabovla som to z pohára a hádzala rovno do smetiaku vonku aby to mama nezistila :D

4 Kačenka Kačenka | E-mail | Web | 2. března 2016 v 15:39 | Reagovat

Když uvážím, že si hodně lidí myslí, že mikrovlnka zabíjí...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama